Zitten in Stilte

Naast de gebruikelijke 2 wekelijkse zaterdagmeditatie zijn er voor 2019 nog geen activiteiten ingepland

 

Zitten voor Vrede 2017

 

Ook dit jaar organiseert ''Zitten in Stilte'' in samenwerking met '' De Dansende Os''  van vrijdag 29 december 12.00 tot zaterdag 30 december 12.00 uur in Hengelo een stilte-marathon onder het motto:

 

‘Zitten voor Vrede’.

 

Veel mensen die mediteren weten dat het samen ‘’zitten’’ op een raadselachtige manier een gunstig effect heeft op de omgeving.

 

Vooral in december, de maand van bezinning, houden we ons bezig met de gedachte van ‘Vrede op Aarde’ en compassie met mensen die het minder goed getroffen hebben. Naast dat je in materiële zin een bijdrage kunt leveren door geld te geven, kunnen we ook op een immateriële manier uitdrukking geven aan onze compassie, door samen in stilte te zitten.

 

We willen met deze Stilte-marathon van 24 uur mensen in de gelegenheid stellen dit mededogen/ deze compassie tot uitdrukking te brengen. Het is de bedoeling dat de meditatieruimte 24 uur lang bezet is, liefst met minimaal 2 mensen.

 

We kozen voor het volgende schema, zodat er steeds op elk heel uur de mogelijkheid tot inloop is:

 

20 minuten zitten

5 minuten loopmeditatie

20 minuten zitten

15 minuten pauze

 

De deur staat 24 uur open voor iedereen, ongeacht religieuze of anderszins levensbeschouwelijke achtergrond.

 

We beginnen (mits voldoende deelname) op vrijdagmiddag 30 december om 12.00 uur en eindigen zaterdag 31 december om 12.00 uur. De bijdrage in de kosten is €10,00 en tegen een kleine vergoeding zijn soep en broodjes verkrijgbaar.
Het bedrag dat na aftrek van de kosten overblijft, wordt overgemaakt aan de Stichting Warchild.

 

Wil je meedoen?

Geef je dan op door een mail te sturen naar info@zitteninstilte.nl, of bel Hans Agelink, tel, 06-51517908 of Rudi Hofstede, tel. 06-18449729

 

‘’De Dansende Os’’, Schalkburgerstraat 28, 7551 GT, Hengelo.

 

Als het kan dan graag eigen matje en/of kussen/bankje meenemen.

Je ontvangt een bevestiging met het tijdstip waarop je bent ingedeeld als je meer opties opgegeven hebt.

 

Het zal waarschijnlijk moeilijk worden om in de ''stilte nacht'' voldoende bezetting krijgen. Dus wie twijfelt ... kom voor de nacht 29/30 decemer bij ons zitten.

Zitten in Stilte